Press, Print, Play. - Press, Print, Play.
Twitterpagina van MediaCenter RotterdamFacebookpagina van MediaCenter RotterdamLinkedInpagina van MediaCenter Rotterdam

Wie zijn we

MediaCenter Rotterdam. Van huis uit drukker, inmiddels een organisatie die het hele communicatietraject beheerst. En dat allemaal onder één dak aanbiedt. Met als filosofie: press print play. Drie woorden die niet alleen staan voor wat we doen, maar vooral ook hoe we het doen. >>

 

Om met het wat te beginnen: alles op het gebied van gedrukte, geprinte en digitale communicatie in combinatie met mail, fulfillment, warehousing en logistiek. Met professionals die ook interim, gedetacheerd of als consultant voor u aan de slag kunnen. Hoe? Door communicatie te zien als één groot spel dat we samen met u zo perfect mogelijk willen spelen. We zetten de lijnen uit, adviseren, organiseren, regisseren. Maar altijd in nauwe betrokkenheid. En met maar één doel voor ogen: het realiseren van uw communicatiedoelstellingen. Want alleen dan stappen er aan het eind van het spel twee winnaars van het veld.

 

Online

Online communicatie is niet meer weg te denken uit het zakelijke leven. Belangrijk dus om een partner te hebben die alle facetten van het online spel beheerst. En die u adviseert hoe u het meest uit uw online mogelijkheden kunt halen.

         

Warehousing

Voldoende voorraad is altijd handig. Maar wat als u daar niet de ruimte voor heeft. Of als opslag te duur wordt of te veel geregel is. Geen probleem. We regelen het voor u in ons eigen warehouse. Via internet beheert u makkelijk uw voorraden. Naast onze enorme fysieke opslagruimte (3500 palletplaatsen) bieden we u digitale opslagruimte, waardoor u ook online volledig ontzorgd kunt worden.

Direct Mail

Direct Mail is een goede methode om snel en gecontroleerd een grote groep ontvangers te benaderen met een boodschap. Hoe meer de informatie op uw doelgroep is afgestemd, hoe hoger de attentiewaarde. Database publishing speelt hierbij een belangrijke rol. Een eigenaar van een Citroën Sedan leest eerder een brief of folder die niet alleen persoonlijk aan hem is geadresseerd maar waar ook een afbeelding van zijn auto in staat. Direct Mail kent vele verschijnings-vormen en formaten kan ook op vele manieren verstuurd worden (per post, digitaal etc.).

Uitgeverij

Als je kijkt naar de grote hoeveelheid boeken, naslag-werken, catalogi, jaarverslagen, branche-tijdschriften en relatiemagazines die wij jaarlijks produceren, zou je bijna denken dat we een uitgeverij zijn. We hebben in ieder geval een zeer ruime ervaring op dit gebied en draaien ook onze hand niet om voor grote en  gecompliceerde producties. Daarnaast assisteren we ook bedrijven, verenigingen en particulieren die in eigen beheer een professioneel boek willen uitgeven. En uiteraard is onze blik op de toekomst gericht en zijn we actief bezig met hoe we content over meerdere (dus ook digitale) platforms kunnen uitgeven.

Consultancy

Het communicatiespeelveld van vandaag de dag is spannender en gecompliceerder dan ooit. Gelukkig kennen wij dat speelveld als geen ander en kunnen onze consultants u op alle mogelijke communicatieonderdelen en –onderwerpen meer dan uitstekend adviseren.

Printen

Drukken of printen. Dat wil nog wel eens de vraag zijn. Kort door de bocht kunnen we stellen dat snelheid, kleine oplages en personaliseren bij printen doorslaggevend zijn. Printen is dan ook zeer geschikt voor mailingen, presentaties, posters, cursusmateriaal e.d.

     

Fulfillment

Natuurlijk doen machines veel van ons werk. Maar ‘ouderwets’ handwerk wordt zeker niet geschuwd Een gadget of DVD toevoegen. Een folder, leaflet of boekje in een envelop steken. Of een document met een afwijkend formaat, gewicht of vorm in elkaar zetten. Wat het ook is, u kunt er op rekenen dat goed gedaan wordt. We hebben het in de vingers!

Repro (digitale reproductie)

Om al onze digitale reproductieprojecten tot een goed einde te brengen hebben we niet alleen printers in alle soorten en maten staan, maar tevens een ervaren bemanning die ook buiten kantooruren voor u klaar staat.

Premedia

Voordat een project op de drukpers ligt, gaat er nog een fase aan vooraf. Ontwerp en design. Onze eigen vormgevers, al dan niet met betrokken creatieve partners zorgen voor het juiste ontwerp/design. Onze dtp’ers mogen natuurlijk ook niet vergeten worden. Een concept uitwerken binnen een bepaalde huisstijl, een document opmaken of een bestaand document aanpassen? Ze doet het snel en precies.

Apps

Bij MediaCenter werken we continu aan het ontwikkelen van innovatieve oplossingen als het gaat om technologie en communicatie. Apps spelen daarbij een belangrijk rol. Recent voorbeeld: de door ons ontwikkelde PubliCenter App, de leestafel voor e-books en e-magazines.

Grafisch

Het grafische proces van vandaag de dag is een 24-uurs verhaal, waarbij het gaat om creëren, plannen, efficiënt werken en het inzetten van de juiste technologie en productiemethoden. Uiteraard in nauw overleg en in goede samenwerking met u.

 

Distributie

Druk- en printwerk produceren is één ding, zeker weten dat het op tijd op de juiste plek komt is een ander verhaal. Het belangrijkste is uw drukwerk te leveren op de plaats van bestemming die u wilt. Hiervoor werken wij niet alleen samen met partijen als Post NL, Mailmerge en Sandd, maar ook met distributeurs als DHL en UPS. Bovendien hebben we ook eigen transportmiddelen. Omdat wij voor een groot aan klanten poststukken aanbieden, kunnen we met onze samenwerkende partijen volumeafspraken maken. Daardoor is verzending via ons meestal voordeliger dan zelf regelen.

Interim

Tijdelijk hulp nodig om een grafisch proces te begeleiden? Een distributieprobleem aan te pakken? Een dtp-traject op te starten? Onze ervaren krachten kennen de kneepjes van het vak en helpen u gegarandeerd uit de brand.

Pro

Hoewel machines onze producties verrichten, blijft ons werk vooral mensenwerk. We zijn dan ook blij dat we een hecht team van enthousiaste medewerkers hebben die gaan voor elke klus. Professionals die ook interim, gedetacheerd of als consultant voor u aan de slag kunnen.

     

Websites

Ook voor websites kunt u bij ons terecht. Onze professionals zijn niet alleen op de hoogte van de laatste trends in webdesign, de ontwikkelingen op het vlak van zoekmachinemarketing en –optimalisatie, ze weten ook nog eens alles van CMS-systemen. Van functioneel ontwerp tot het live gaan van de site, we beheersen alle stappen. Ook de inrichting van Webshops en de betaalmodules die daar aan hangen, is voor ons business as usual.

Printing on Demand

Met digitaal printen combineert u de voordelen van drukwerk en internet. Het resultaat komt snel, de kwaliteit is goed. Ideaal om informatie op maat te presenteren: flexibel, voordelig en snel beschikbaar. U bepaalt zelf hoe groot de oplage moet zijn. Voorraden behoren tot het verleden en daarmee ook de kosten. Dát noemen wij Printing on Demand.

Digitaal drukken

Digitaal drukken is de laatste jaren sterk in opkomst. Niet zo vreemd. Digitaal drukken heeft namelijk een enorme ontwikkeling doorgemaakt en is kwalitatief gezien offset drukken tot op een haar na genaderd. Maar dan wel met de voordelen van een grote flexibiliteit en kleine oplages. Het spel van het digitale drukken kent voor ons geen geheimen.

Database

Databases vormen de backbone van veel organisaties. De kwaliteit ervan bepaalt voor een deel de relatie met uw klant. Wanneer u een DM verstuurd en meerdere bestanden inzet (bijvoorbeeld uw klantenbestand en een extern bestand) verwijder dan dubbele adressen. Dat voorkomt irritatie en spaart onnodige portokosten uit.
Wij hebben een apart database team dat mailbestanden ontdubbelt, samenvoegt, voorziet van codes en/of hergroepeert. En enveloppen, brieven en ander drukwerk voorziet van variabele data en/of unieke n.a.w.-gegevens. We kunnen daarnaast uw pdf’s geschikt maken voor het Web en verrijken met codes, beelden en hyperlinks.

Logistics

Bij logistiek draait het om efficiency, betrouwbaarheid en kostenreductie. Dat weten we als geen andere. Al onze mensen en methodieken zijn er dan ook op gericht om deze drie aspecten te optimaliseren.

     

Offset drukken

Wilt u kwalitatief hoogwaardig drukwerk voor brochures, jaarverslagen, magazines, leaflets, huisstijlen, catalogi e.d. in hoge oplages? Dan is offset drukken het ideale procedé. Het grote voordeel van offset drukken is dat de kleuren exact worden weergegeven. Handig bij bijvoorbeeld huisstijl-items, die gebaat zijn bij uniformiteit en een zelfde uitstraling. Met onze kennis, ervaring én de modernste drukpersen in huis, klaren we elke drukwerkklus.

Detachering

Ook voor langere tijd kan er een professional van ons bij u worden gedetacheerd. Maar wie er ook bij u over de vloer komt, hij of zij brengt niet alleen een prettige persoonlijkheid mee, maar ook kennis en kunde.

E-publishing

Naast traditioneel uitgeven houden we ons ook bezig met digitaal uitgeven. Waarbij de focus ligt op Print to Web. Content gemaakt voor magazines (pdf’s) dupliceren we naar tablets en sites. Tegelijkertijd kijken we op welke manieren we dit materiaal kunnen verrijken. Uiteraard in samenspel met u.

Portals

Internetportals zijn onmisbaar geworden in ons vakgebied. Logisch, want ze bieden u enorm gemak. Via uw of onze portal kunt u bijvoorbeeld uw automatisch opgemaakte bestanden digitaal controleren. Uw CMS aansturen. U kunt inloggen en bestellen elk uur van de dag. Uw magazijnbeheer en –afroep regelen. En altijd op de hoogte zijn van de status van uw drukwerkorder.


Metaalhof 27 - 3067 GM Rotterdam
T 010-4252600 - E info@mediacenterrotterdam.nl

BTW nr. NL823109641B01
Handelsregister Rotterdam 51137143.
MediaCenter Rotterdam B.V.
Rooseveltstraat 12 - 2321 BM Leiden
T 071-579 7500 - E info@groenmedia.nl

BTW nr. NL823109641B01
Handelsregister Rotterdam 51137143.
Groen Media is een handelsnaam van MediaCenter Rotterdam B.V.